Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Selasa, 21 Jun 2011

Web Browser Terbaik, Terhebat, Terpantas!

Salam..hari ni sy nak cerita tentang satu lagi web browser yang mendapat perhatian dikalangan pencinta web browser..dgr tjuk entri pun dah membutkan diri anda smue pasti teruja bukan....hehe...so hayati lah entri kali nie oky..^^

Selepas Mozilla Firefox 5 dilancarkan dan Internet Explorer 9 juga telah dilancarkan, nampaknya Google Chrome perlu mengatasi masalah shockwave playernya yang kerap mengalami crash akibat tidak dapat menanggung 'beban' dari laman web yang memakai kod baru atau kod yang terlalu 'berat'..

Kemudian, sy cuba mencari alternatif kepada ketiga-tiga web browser utama ini..hasilnya, sy berjaya menemukan sebuah web browser yang telah dibuat dari Jepun, iaitu LUNASCAPE (Version 6.4.5)....


Apa kelebihan web browser ini?? ya..Hac pasti anda semua akan terkejut kerana sebelum ini, Hac pernah mengutarakan sebuah web browser yang begitu pantas iaitu Maxthon 3.0..

ianya adalah sebuah web browser yang memakai enjin dari Internet Explorer.

Akan tetapi, Lunascape adalah web browser yang memakai KETIGA-TIGA enjin dari web browser utama tadi iaitu Internet Explorer, Google Chrome, dan Mozilla Firefox..


Lunascape = IE (Trident)+Firefox (Gecko)+Chrome・Safari (Webkit)


ini bermakna, ia juga menyokong ketiga-tiga add on dari web browser yang telah dipasang pada PC anda! pendek kata ia adalah web browser Universal Add-On!

Kalau anda rasakan Mozilla Firefox begitu User Friendly, Google Chrome Begitu pantas sekali, dan Internet Explorer memudahkan kerja-kerja pejabat anda,

maka Lunascape lebih lagi!

Add-On dari Mozilla Firefox dapat dipakai dengan cemerlang tanpa masalah..

selain itu, apabila anda menemukan sebuah laman yang tidak dapat dibuka dengan baik oleh Lunascape, anda hanya perlu menukar enjinnya sahaja!

Lunascape telah diuji untuk membuka 100 tab pada satu masa (serentak) dan terbukti ia tidak mengalami masalah sedikit pun..ia juga menyokong pemasangan pada Windows 7..dengan tiga enjin dari web browser ternama lagi tersohor itu, maka anda tidak perlu lagi menukar-nukar web browser untuk capaian laman yang lebih baik..hanya tukarkan enjin, dan anda sudah pun diibaratkan sedang memakai 'web browser' tersebut..contohnya apabila anda memakai enjin Trident, anda ibarat sedang membuka Internet Explorer..apabila anda tukar (switch) kepada Gecko, anda sudahpun menukar ia kepada Mozilla Firefox..begitu juga apabila anda menukar ia kepada Webkit, ibarat anda sedang melayari internet dengan menggunakan Google Chrome..ya..begitulah perumpamaan untuk kebolehan Lunascape..

Lunascape juga mempunyai kebolehan dari Google Chrome iaitu 'Inspect' yang sekiranya anda periksa pada Google Chrome, ianya adalah 'Inspect Element'..aplikasi yang sama, nama sahaja berbeza..ia digunakan untuk melihat kod yang digunakan pada sesebuah blog atau laman web..

Ia juga menyokong pemasangan secara mudah alih (portable) iaitu ia boleh dipasangkan pada pendrive anda..wah..ini sudah cukup bagus..

Lunascape bukan sekadar memakai 3 ENJIN UTAMA sahaja, tetapi yang pasti ia LEBIH PANTAS BERBANDING WEB BROWSER YANG ASAL..

jadi kenapa perlu memasang tiga web browser sedangkan anda hanya perlu memasang SATU sahaja pada PC anda? saiznya setelah dipasang juga tidak begitu besar berbanding Google Chrome iaitu cuma 122MB sahaja (Google Chrome 146MB)..

Untuk mencuba perisian web browser ini, anda boleh pergi memuat turunnya disini ---> Lunascape

Untuk melanggan siri video tutorial penggunaan Lunascape,

p/s : so ape lg nak dikenangkan jom kite smue beralih ke web browser yg laju & pantas ini...^^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    2 tahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    2 tahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!