Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Ahad, 19 Jun 2011

Jom MenTeka Teki (Part 1)

Koleksi Teka Teki Riang Ria buat semua....~~~
Soalan Teka Teki
  1. Kenapa lelaki perlu beristeri tiga?
  2. Kenapa burung kalau di terbang dan bawak makanan pakai mulut?
  3. Apa bahasa cinanya lantai basah??
  4. Kenapa biri-biri putih lebih banyak makan daripada biri2 hitam?
  5. Bulan berapa perempuan paling kurang sekali bercakap?
  6. Waktu bila jam anda berada pada pukul 13?
  7. Apa beza disini dan disana?
  8. Dia selalu datang, tetapi tidak pernah tiba?
  9. Dia mempunyai kaki tetapi tidak boleh berjalan?
  10. Jika anda melemparkan batu kapur ke dalam Laut Merah, apa akan berlaku?
  11. Apa dia, kucing ada tetapi binatang lain tidak ada?
  12. Bila dicuci saya hitam, bila kotor saya putih?
  13. Yang mana satu lebih berat, antara 1kg kapas dengan 1kg emas?
  14. Semakin banyak cahaya ke arahnya, semakin sukar untuk melihatnya?
  15. Nyatakan gunung yang tertinggi di dunia sebelum Sir Edmund Hilary mendaki Gunung Everest?
  16. Bandar apa tiada rumah, sungai tiada air, dan hutan tiada pokok?
  17. Kalau semua orang jadi monyet, monyet jadi apa?
  18. Apa perbezaan antara gunung, tali, dan orang?
  19. Ikan apa nama seperti orang?
  20. Burger apa yang paling happy?




JAWAPAN :

 
 
  1. Kerana, kalau satu isONE, kalau dua pulak, isTWO, so, kalau tiga mestilah isTERI
  2. Kalau di pakai kepak, macamana dia nak terbang.
  3. Li chin.
  4. Kerana biri-biri putih lebih banyak di dunia.
  5. Bulan Februrari, kerana ia bulan paling pendek.
  6. Waktu untuk baiki jam.
  7. Huruf 'i' dan 'a'.
  8. Esok (kerana apabila tiba, ia menjadi hari ini)
  9. Kerusi dan meja.
  10. Anak kucing.
  11. Papan hitam.
  12. Batu akan basah.
  13. Sama berat.
  14. Bayang-bayang.
  15. Gunung Everest.
  16. Peta.
  17. Monyet jadi ramai.
  18. Gunung meletus, tali putus, orang mampus.
  19. Ikan bakar.
  20. Bergembira.
p/s : Selamat Berteka Teki semua..... ^^_

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    Setahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    Setahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!