Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Selasa, 31 Mei 2011

Jambori Di Udara->))))))))))

              28.05.2011 menjd tarikh yg agak keramat utk di igti cos time 2 kan Hari Himpunan 1 Juta Belia at Putrajaya klo kowg prasan la bg yg taw buat2 la taw je ok...hehehe... tp bkn ttg 2 sy nak story kat entri yg nie but it ttg JOTA... mst ade yg xtaw pe 2 JOTA kan!!! pai ade yg ckp dlm aty 2 game ke??? software ke??? or mcm2 la kowg piki klo xtaw mmg mcm tu lumrah sifat manusia...huhuhu
 so meh sy cter kan wat is JOTA... JOTA= Jambori On The Air... klo dak2 pgakap sbut je perkataan nie sure 100% mst taw nyer la sbb mmg pgkap yg wat event JOTA nie... then kowg mst nak taw pe yg ade kat event 2 kan kan kan.... nak pendek kan story JOTA mean kita bercakap melalui udara atau wave dgn menggunakan alat2 Radio Amatur (R.A).. ahhh!! sudah ade plak yg tny ape plak R.A tu ea?? mcm radio Hotfm,Era, Sinar dll tu kew???
 bukan bukan bukan.... ayat lbh mudah RA ialah Walkey Tokey or PTT yg mcm polis, tentera or dlm cter Gerak Khas pakai tu la...hehehe... Aha!!! so now mst kowg dah taw seba sedikit ttg RA 2 kan... tp xpe next entri nnt sy akan bg taw dgn lbh lanjut lg nnt RA pai kowg phm ok... hihihi :)
 sibuk dok sy bg explain pjg bejele2 pai lupa nak story ttg event JOTA nie,,,,adehhhhhhh... let me go to story oky ttg event nie......
Kelab Radio Amatur Pengakap Sungai Besar (KERAP) PPM Daerah Sungai Besar akan membuka stesen JOTA sempena JOTA Malaysia Ke-4.

Callsign JOTA : 9M4SJB, Stesen Master : Ibrahim 9M2IBR, Station Manager : Hussairy 9W2VVH
Tarikh : 28.5.11 / Sabtu (8.00am - 5.30pm) & 29.5.11 / Ahad (9.00am - 12.00pm)
Tempat : SMK Sungai Besar, Selangor
Now kowg dah taw la kan kan kan....so xbyk sy nak cter lg sbb kekeringan idea for now cos ass byk nak kne wat tp xsiap2 lg...huhuhu.... sy harap event nie akan terus diadakan setiap tahun agar "Tak Lapuk Dek Hujan Tak Lekang Dek Udara"...hehehehe....
Ini lah org2 yg bertanggungjawap dlm menjayakan this event tanpa dye owg maka xde la event nie.... kekekeke jd TQVM buat mereka smue....
  
 Then this is the Stesen Master : Ibrahim 9M2IBR utk JOTA kali ini....
aha!!! yg nie plak owg kuat mmg kuat la tgk gaye renungan pon dah taw owg nie bukan calang2 nye owg nie...hehehe... tp nak taw gak pe yg di tenung or yg di pki dlm pikiran VTT tu ea?????
itu yg menjd persoalan nya.....ngeeeeeeeeeee
and the Finally is abis je event nie sy n VTT g serang uma rakan HAM (9w2VMU) yg wat kenduri kawin Harmonic nyer at Kg Baru, Sabak utk mengisi kekosongan perut disamping jpe rakan2 yg lain di sne...hehehehe... 73 & 88,,,,,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    Setahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    Setahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!