Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Khamis, 14 Julai 2011

Berminda Minda...


 Syukur alhamdulliah dgn nikmat yg telah diberikan drpd tuhan yg maha pemurah lg maha penyayang... Agak lama juga blog ini kelihatan suram sunyi & sepi tanpa inti pati yg tak terisi dgn entri terbaru lg terkini... Bukan tak mahu utk mengisi kekosongan blog selama beberapa minggu ini akan tetapi sejak tamatnya Short Sem sesi 1 minda bagai terasa kosong ibarat "apabila tamatnya pembelajaran maka tamatlah entri" lebih2 lg bila sudah berada di rumah bersama ayah bonda tercinta maka blog pula makin dilupai walhal terdetik juga hati ini utk mengupdate entri baru tapi apakan daya jari jemari, peta minda tinggal angan2 saja... hehehe


Diam tak diam dalam 2 minggu ini pelbagai peristiwa yg terjadi di negara kita sama ada berita baik mahupun sebaliknya... hanya mampu berdoa agar negara "Malaysia" ini Aman, Makmur & Sejahtera selamanya... aminnnn... Bukan niat mahu menuding jari kepada sesiapa tetapi sekadar berkongsi apa yg terdetik di minda ini... Dimana letaknya sifat2 perikemanusiaan, keperihatinan, kesantunan, kemelayuan, keaslian, keadapan & sebagainya yang menjadi identiti sebuah negara yang berbilang bangsa????... cubalah anda fikirkan sejenak "Tepuk Dada Tanya Minda & Hati bukannya Selera"...


Cukuplah bercerita ttg peristiwa yg diharapkan akan menjadikan tauladan & pengajaran buat rakyat Malaysia... Kita beralih pula akan kisah berkaitan dgn Bola Sepak yg sememangnya menjadi sebahagian dlm kehidupan setiap rakyat... Mmg sewajarnya pencapaian skuad negara yg berjaya menewaskan pasukan Taiwan perlu diberikan pujian & penghargaan atas semangat jaung yg kental demi mengharumkan nama negara kita... Syabas & Tahniahhh di ucapkan buat para pejuang Harimau Melaya teruskan ngaummmman anda dipentas antarabangsa kelak demi meletakkan nama Malaysia kemata Dunia...


Seterusnya kita lihat pula kes2 jenayah yg semakin berleluasa seperti "Dunia tanpa Sempadan" akan kadar kes jenayah yg terus meningkat tanpa melihat susutnya kes jenayah tersebut... Tidak kiralah samada kes Jenayah Kecil mahupun ke kes Jenayah Besar... Siapakah, Mengapakah, Dimanakah ianya terus terjadi jadi & menjadi2 lg... Adakah ianya akan terus berlanjutan buat selamanya tanpa pengakhiranya???


Rasanya cukuplah entri pada kali ini akan luahan hati drpd seseorg & sy sekadar berkongsikan kpd anda semua untuk di jadikan ikthibar bersama2... Jgn sekadar renungan tetapi carilah jln penyelesaiannya bersama2...


p/s : Marilah kita bersama2 bercucuk tanam @ berkebun demi kehijauan bumi kita bersama disamping dapat berbudi dgn tanah yg penuh dgn khasiat & kekayaan ini...^^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    Setahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    Setahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!