Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Jumaat, 27 Mei 2011

NurKasih The Movie? saya sudah tonton....^_^

saLam hujUng minGgu seMua....
apA yang dilakukan hujung² minggu ni? mesti ramai yang berehat dan bersantau² dirumah kan??hehehehe.... arini aQ kuar jejalan di Key Ell la mne lg dah tu jew yg dkt kan...eheheheh...lg pun sekali skala bukan nye selalu & dah lama tak merayau² ni....
 Dalam pada tu sempat la jugak memenuhkan masa dengan menonton filem yang tengah hangat kat panggung² seluruh Malaysia....secara kebetulan jek...tak rancang pun....sampai je kat tetttttttttttttt!!!!! terus ke TGV tok usha² tiket...tgh best dok usha² time cter tu stat kol bpe tp xkua plak kat screen last² nak xnak g jgak la kat Counter... dgn mke slumber je tny kat Awek (bly than mmg Cun derrrrr) hehehe.....cter NKTM kol bpe start???...Finaly ade gak dgn pnh bangge ak pon Bok la 2 tiket pe lg kan... 1 tiket 2 bkn tok awek la tp Hosmate aQ aka Nik Amirul Izzad... tgh nak bli tiket nsb aQ sempat tny kat awek tu klo ade Kad Matric ad Diskoun x??... dye ckp pe taw, mst la ade jnji ade bwk kad matic... so ak dpt la Less derrr dr price yg di tetapkan..hahahaha
dalam menunggu nak masuk...sempat la tinjau² mereka² yang nak masuk panggung ni...rata² datang dengan ibu bapa dan anak²...ada datang ngan kengkawan...ada yang dengan suami isteri....boleh di katakan semua golongan la ada...bila masuk dalam panggung...wah! memang full la...dari depan sampai belakang memang penuh...sangat dasyat penangan filem ni....cayalah!!!
Ok xnak buang time so...filem mula di tayangkan....mula dengan adengan keretapi meletup...yeke? erm...betul la tu...pastu baru adengan flashback ke 6 bulan sebelumnya....masa sebulan selepas kematian Aliya dan Aidil masih bersedih dengan kematian Aliya yang berlaku didepan matanya...saya suka dengan watak adik Ilyas...mewarisi sifat Aidil yang tenang dan matang....pandai mengawal suasana dan faham dengan situasi ayahnya yang masih bersedih dengan kematian Uminya..

Adam dan Nur pula dalam kisah masih menanti kehadiran cahaya mata dalam rumah tangga mereka...mengalami perlbagai rintangan dalam menanti kehadiran cahaya mata...di berikan dugaan dengan Nur mengalami keguguran setelah tidak berapa lama diberitakan tentang kehamilan nya....begitu juga dengan ketabahan dan kesetiaan Nur terhadap Adam dan betapa mendalam nya cinta antara Adam dan Nur sewaktu Adam hilang selepas keluar mencari cincin Nur yang hilang....walau pun dalam keadaan Nur berbadan dua die tetap tabah menjaga Adam yang sakit kesan dari peristiwa pengeboman di India dulu....xbly cter lby2 klo nak taw lbh lanjut g la tgk kat cinema sdr ok...lalalalala :P
Diselit juga usaha Nur dan Adam dalam mendidik anak² terbiar yang mempunyai masalah sosial walaupun ada di antara mereka yang tidak hormat kepada mereka...kagum dengan hasil kerja kabir bhatia ini...dan di akui ada scene yang boleh membuatkan anda bergenang airmata...mungkin juga mengalirkan air mata....(*awek dok sebelah aQ siap bawa sapu tangan ok...cepat sedih awek 2 dgn gang dye tu....kejap² nangis...uhuhuhu....sabar ye cik awek...tapi tetap bersemangat die tgk tentang jalan citer filem ni....:)
Mybe ade kowg yg xkan cye pnyer yg member aQ Nik pon ngis weiii... mmg Durjana!!! btl la bak kte Dr. Suppiah...kekekeke..... filling abes dye d buai cter tu....hahahaha...
aha tu dye dah mai dah so kowg jgn xcye taw...beliau semmg nye jiwang2 abisssssssssssssssssssss derrrrrrrr.......agagagagagaga
kalo nak di katakan dari segi cinematografi die...memang terbaikla....sangat cantik....sama ada scene di Malaysia maupun di Jordan...sangat cantik...masa scene tembakan yang berlaku dalam mimpi Adam pun best...sangat cantik...sangat real...berdebar kejap....pastu masa scene si syafie naswip mengamuk kat laluan bawah tanah tu....pergh...memang mendebarkan...cayalah syafie naswip...walaupun scene die tak banyak tapi cukup memberi impak yang besar...
Secara keseluruhannya...filem ini memang best...dengan barisan pelakon yang memang terbaikla....watak² sampingan pun sagat kuat....syabas untuk filem NUR KASIH baik Drama mahupun The Movie...terbaiklah!!!!

*wah! panjang lak entri aQ kali ni smue gare2 NKTM...ehehehe...=)

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    Setahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    Setahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!