Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Rabu, 23 Disember 2009

"Renung-renungkanlah"

MESSAGE 1: ISLAMIni adalah benar...
sila baca sehingga habis...
dan tlg sebarkan kepada
seberapa ramai org yg boleh
*Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuhini adalah surat wasiat dari penjaga
makamNabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad Maeine (Saudi Arabia).
pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di makam Rasulullah SAW.
selepasmembaca lalu hamba tertidur,dalam tidur hamba bermimpi didatangiRasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba,dalam 60 000 orang yangmeninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalamkeadaan beriman.
(a)isteri tidak mendengar kata suami
(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.
olehitu wahai Sheikh Ahmad,hendaklah kamu menyedarkan keada orang islam inisupaya membuat kebajikan kerana hari penghabisan(Qiamat)akan tiba dimana bintang akan terbit dari langit,sesudah itu matahari akan turun diatas kepala.PESANAN HAMBA INI..!!
(a)berselawat-untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.
(b)bertaubatlah-dengan segera sementara pintu taubat masihterbuka.
(c)bersembahyanglah
(d)berzakat-jangan ditinggalkan
(e)menunaikan fardhu haji-bila berkemampuan.
(f)jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.
UNTUK MAKLUMAN
1)Seorang saudagar dari bombay telah menerima surat ini dan beliau telahmencetak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain,diakemudiannya dianugerahi ALLAH dengan mendapat keuntungan yang besardalam perniagaannya.
2) Seorang hamba ALLAH telah menerima suratini tetapi tidak mengendahkannya dan menganggap wasiat ini palsu,makaselang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.
3) Padatahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiatini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan danmenghantarnya ke

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    Setahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    Setahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!