Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Khamis, 31 Disember 2009

0SERBA SEDIKIT CARA NK BELAJAR MORSE KOD


Bagi yang ada komputer tak ada masalah install program dan boleh belajar.Bagi yang x de PC, cube guna mp3 player.

Step 1 - ALL DIT (.). "".. ""... ""....E ""I """S""" H

Step 2 - ALL DAH (-)-"" -- ""--- T ""M"" O

Step 3 - 1DIT 1DAH (. -).-"" -.A"" N

Step 4 - 2 DIT 1DAH (. . -)..-"" .-."" -..U""""R""" D

Step 5 - 1DIT 2 DAH (. - -).--"" -.-"" --.W""" K""" G

Step 6 - 2DIT 2DAH (. . - -)--.."" -.-."" .--."" -..-Z""""" C"""" P""""" X

Step 7 - 3DIT 1 DAH (. . . -)...-"" -..."" ..-."" .-..V""" "B""""" F"""" L

Step 8 - 1DIT 3 DAH (. - - -).---""" -.--"" --.-J"""""" Y"""" "Q


NOMBOR:


1 .----

2 ..---

3 ...--

4 ....-

5 .....

6 -....

7 --...

8 ---..

9 ----.

0 -----

Saya tidak la pandai sangat dalam pembelajaran morse kod ni, tapi cuba berkongsi dengan rakan-rakan macam mana saya belajar morse kod.

JUMPA LAGI....

73

... . .-.. .- -- .- - -- . -. -.-. ..- -... .-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    Setahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    Setahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!