Welcome To My Amature Radio Web Site Nine Whiskey Two Victor Sierra India 9W2VSI QRT 73 & 88

Ahad, 2 Januari 2011

`BaKtI-SiSwA StUdEnT UpSi (Kz) At Sg BeSaR`


Akhirnya setelah dok meting punya meting dpt gak set time tok jlnkan xtvt Baktisiswa di My Base Station at Sg Besar, Selangor. Walaupun pelbagai kesukaran tok melaksanankannya disebabkab isu-isu yg berbangkit. Setlh bersusah payah tok melaksanaankan nya Program ini berjaya di jayakan. Maka, tanggal 21 Dec 2010 (time cti sem tu) menjadi detik yg bersejarah apabila Program Baktisiswa dilaksanakan buat julung2 kali nya di Sg Besar.

Dgn pengajuran buat kali pertama dlm sejarah syarikat IKS Nandong Nata D'Coco menerima penyertaan hampir seramai 60 org penuntut UPSI drpd Kolej Za'ba. Program ini dijlnkan pada jam 11.00 AM sebaik sahaja warga UPSI sampai ke Kilang memproses Nata. Para peserta di dedahkan dahulu berkaitan dr segi aspek teknikal & keselamat yg mesti dipatuhi sebelum melaksanakan kerja2 menghasilkan Nata.

Semmgnya jelas terpancar wajah2 keterujaan, kejakuan, kebatakan dikalangan peserta ini ketika melakukan kerja tetapi itu membuatkan mereka semakin bersemangat utk menjlnkan kerja yg telah diberikan mengikut tugasan & kumpulan yg ditetapkan. Tanpa disedari jam berlalu begitu sahaja & kepenatan bagai tdk terasa kerja terpaksa dihentikan kerana waktu Operasi telah tamat. Ini membuatkan para peserta rasa baru hendak berseronok tetapi terpaksa berhenti melakukan kerja & akhirnya para peserta diberikan peluang utk merasa sendiri hasil air tangan mereka sendiri.

Itulah antara coretan sorotan yg dpt di kongsikan bersama walaupun masih byk lg gbr yg tdk tyerdpt disini kerna kebanyakan nya berada di dlm FB & kamera mereka sendiri..(hihihi).
Oleh itu diharapkan usaha sebegini dpt dijlnkan lg dgn lbh mantap & jaya dgn cemerlangnya.
de 9W2VSI....73, Outtttttttt... :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Tahu Kena Klik Ok!

Dia Update, Kita Baca

  • HILANG - ramai sahabat keluarga bahagia tapi kenapa kosong? kau ketawa kau tersenyum kau melangkah jauh hidup kau tiada cela manusia mendengki tapi mereka tak tahu...
    Setahun yang lalu
  • Sudut SIHAT - Dengan Nama Allah yang MenguasaiSeluruh Hati-Hati Insan Gelagat manusia sejagat. Ada yang sihat, sakit dan semakin tenat. Namun begitu, sakitnya tidak pula ...
    Setahun yang lalu

Nak Cakap Jugak-Jugak!!!

Thanks for dropping by my blog. Bagi yang dah baca dan suka, sila la follow and put my blog kat your bloglist then tulis kat komen. Nescaya I will do the same. hehehe. Tapi kalau dah baca dan xsuka, menyampah atau xboleh terima blog saya ni senang je, TAK PAYAH BACA lagi. Senang kan? Have a nice day~!!